книги уривок уривок з книги

Війна за борщ, Або як росія будує свою імперію через гастрономію

Сейчас читают: 531
womo.ua

Перш ніж стати одним із найкращих польських репортерів Вітольд Шабловський пів року працював кухарем у Копенгагені. Саме там він й зрозумів, що кухарі, навіть якщо вони увесь час мовчать, мають багато чого сказати.

Автор розповідає історії Радянського Союзу з точки зору шеф-кухарів, наприклад, тих які готували для Горбачова чи путіна. До речі в інтерв’ю виданню kultura.sme.sk Шабловський згадує, що навіть речниця міністра оборони росії заявила, що «українці хотіли привласнити цю їжу як свою національну, а росіяни нібито лише намагалися цьому перешкодити, через що почалася війна».

Публікуємо уривок нової книги Вітольда Шабловського: «Кухня терору, або як збудувати імперію ножем, ополоником і виделкою». Уривок Одного дня наш підрозділ влаштував свято, куди всіх нас запросили.

Комендант помітив, що кілька цивільних, зокрема мій чоловік, приїхали з дружинами. Він підійшов, відрекомендувався, сказав, що його звати Андрєй Іосіфовіч, і запитав, чим ми займаємося. — Ну, хто чим може, товаришу коменданте, — відповіла я. — Одна шиє, друга щось в’яже, а я мию вікна по п’ять разів на день і дурію від нудьги. — А хто ви за професією? — запитав він. — Швачка. — Тоді, будь ласка, приходьте до мене.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA