місто Тернополь операция діти львів лікування лікарі місто Тернополь

В Україні вперше провели дитині операцію на мозку з пробудженням: деталі та фото

Сейчас читают: 207
womo.ua

Львівські лікарі вперше в історії української медицини провели дитині операцію на мозку з пробудженням. Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Пацієнтом став 15-річний Максим Волович з Тернополя – під час найважливішої частини втручання він мав бути при свідомості. Розбудити його потрібно було, щоб контролювати мову й рухи й не пошкодити ділянки мозку, які за них відповідають. Читайте також: У Китаї з мозку дівчинки видалили ненародженого близнюка: фото Зазначається, що пацієнт із восьми років страждав від сильних епілептичних нападів.

Судоми викликає пухлина в мозку. Спровокувати напад може фізична активність чи просто прояв емоцій, як сміх чи сльози. Останнім часом хлопцю також було важко говорити й запам’ятовувати, бо пухлина виросла.

Через це був ризик паралічу правої половини тіла чи навіть смерті. Читайте також: Закриті лікарні, постійні обстріли та захоплення лабораторії з вірусами в Судані: останні новини Оперували нейрохірурги Дитячої лікарні Святого Миколая протягом семи годин.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA