Музей українська культура проєкт

В Україні створили проєкт, присвячений відродженню культурної спадщини Бакоти: фото

Сейчас читают: 165
womo.ua

В Україні запустили проєкт «Бакота в пошуках затопленої спадщини». Його творці хочуть відродити багатовікову історичну й культурну спадщину Бакотського регіону, знищену радянською владою у 1980-х роках під час будівництва Дністровської ГЕС.

Проєкт створила громадська організація «Культурний Клуб» за підтримки Українського Культурного Фонду. Партнерами стали ГО ХОМГО «Територія» (фестиваль Respublica) та Староушицька селищна рада.

Нині Бакота — найпопулярніше місце серед туристичних локацій України за результатами пошукових запитів Google. Однак більшість людей навіть не здогадується про трагічну історію цього регіону й те, яка унікальна багатовікова культура ховається під товщею води разом із десятками історичних міст та сіл. Читайте також: «Подаруй підтримку тим, хто захищає» — проєкт, де можна задонатити на сесію терапії для військових Бакота — велике стародавнє місто, що було столицею Дністровського Пониззя XII — XIII століть.

За часів Київської Русі воно слугувало торговим портом на Дністрі, а в епоху Галицько-Волинського князівства стало найважливішим політично-адміністративним центром Поділля.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA