Здоровое питание рецепт

Українські суперфуди: хрін

Сейчас читают: 687
vogue.ua

Відповідно до рекомендацій ВООЗ, найкорисніша їжа – та, що характерна для конкретного регіону. Продовжуємо серію матеріалів, де розповідаємо про найголовніші та найкорисніші українські суперфуди.

Герой матеріалу – хрін (ви уявляєте, як важко було втриматися від каламбурів?) та 5 рецептів соусів із хрону для підвищення імунітетуХрін – це справжнє чар-зілля, український женьшень або, якщо хочеться, – імбир.

На Прикарпаттіта на Львівщині коріння хрону – неодмінний атрибут великоднього кошика. Коріння, увінчане веселою зеленню, кладуть поруч з писанками та пасками.

А потім – використовують до м'ясних страв: стружкою хрона посипають полядвицю, ковбаски, м'ясо. Корисні властивості хріну значно перевищують вагу самої рослини – тут і харчові волокна, і вітамін С, і фолієва кислота, калій, кальцій, магній, залізо, цинк, амінокислоти та ізотіоціанати, які пришвидшують метаболізм.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA