Україна Швейцарія Євросоюз біженці українські біженці новини Україна Швейцарія Євросоюз

Україні потрібно повернути в країну 2,8 мільйона біженок: що сталося?

Сейчас читают: 541
womo.ua

Якщо до України не повернуться принаймні 2,8 мільйона біженок, які виїхали через повномасштабну війну, то це коштуватиме країні 10% річного довоєнного валового внутрішнього продукту.

За найгіршим сценарієм, це 20 мільярдів доларів на рік. Про це повідомляє Bloomberg. Зазначається, що це легко переважило б чотирирічний пакет допомоги Україні, вартістю 12,5 мільярда євро щороку, який запропонував Європейський Союз. Читайте також: У ЄС вилучили 240 дітей із родин українських біженців: деталі В уряді мають амбітні плани повоєнного відновлення, які передбачають подвоєння розміру економіки до 2032 року.

Однак у Міністерстві економіки зазначають, що Україні не вистачає 4,5 мільйона робітників і підприємців, необхідних для досягнення цієї мети.

Заповнити цю прогалину планують, поєднуючи біженців, які вертаються (60% з яких мають дипломи), й іноземні таланти. Уряд працює над стимулами для повернення жінок на ринок праці, серед яких новий закон про працю, спроби скоротити гендерний розрив в оплаті праці, а також гранти, щоб допомогти подружжям, де є чоловік-військовий, розпочати свій бізнес. Читайте також: Біженки з України дедалі частіше стикаються із сексуальною експлуатацією в Європі — дослідження У сукупності українські біженці й внутрішньо переміщені особи (ВПО) становлять майже третину від 37,3 мільйона населення, яке проживало в Україні до війни.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA