місто Київ робота права жінок права людей місто Київ

Дискримінація в Україні: в Києві дівчині відмовили в стажуванні через ВІЛ-статус

Сейчас читают: 879
womo.ua

У Києві зоомагазин звільнив з роботи дівчину через ВІЛ-позитивний статус. Про це повідомляє благодійна організація Teenergizer.

Зазначається, що 20-річна Ліза відкрито живе з ВІЛ-позитивним статусом і проходить АРВ-терапію. Дівчина проходила стажування в одному з київських зоомагазинів мережі Zoo-club, однак після того, як колезі стало відомо про ВІЛ-позитивний статус дівчини, їй відмовили у стажуванні через «можливі ризики для колективу». Читайте також: Дискримінація, сексизм і харасмент під час пошуку роботи в Україні.

Яка ситуація «на зараз» У Teenergizer нагадують, що дискримінація на підставі стану здоровʼя є порушенням законів і прав людини.

Згідно зі статтею 2-1 Кодексу законів про працю України, будь-яка форма дискримінації у сфері праці на підставі стану здоровʼя заборонена. Читайте також: Сексизм і дискримінація під час пошуків житла.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA