капуста поради дачникам догляд за рослинами

Багато хто сперечається: чи потрібно насправді обривати листя в капусти

Сейчас читают: 430
hochu.ua

Ми розповідали, що робити, якщо шкідники на грядках їдять руколу. Тепер ділимось порадами щодо того, чи треба насправді обривати капустяне листя, і якщо робити це, то як правильно.У капусти качани починають утворюватись, коли є як мінімум 7 листків.

Від їх кількості буде й залежати урожай. Разом із “24 Каналом” розповідаємо, чи треба їх обривати. Читати також Як не нашкодити томатам та огіркам водою: поради досвідчених городників  Нижні листки капусти мають важливе значення у розвитку рослини - на них є восковий наліт, такий собі захисний шар, який оберігає качан від шкідників і хвороб.

Улітку він ще й бере участь у терморегуляції, не дозволяє переохолодження чи перегрівання. Також це гарне джерело вітаміну С.Кожен відірваний листок відстрочує дозрівання качана на день пізніше.

Тому у молодих рослин обривати листя забороняється. Не варто обривати абсолютно міцні та здорові листочки. Читати також 10 крутих способів застосування звичайного господарського мила на городі: це справжня знахідка для дачників!

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA