Netflix Нео

Українці в соцмережах примусили Netflix повернути Ярославу Мудрому титул князя Київської Русі

Сейчас читают: 423
womo.ua

Автори серіалу «Вікінги: Вальгалла» на Netflix оголосили героїв другого сезону. Серед персонажів є київський князь Ярослав Мудрий, якого назвали «правителем Північної росії».

Про це йшлося на офіційних сторінках серіалу у Twitter та Instagram. Творці серіалу представили чотирьох нових героїв: язичницького правителя Йомсборга Харекра, астронома з Константинополя Маріам, «правителя Північної росії» Ярослава Мудрого та дочку російського вельможі Олену.

Користувачів соцмереж обурило те, що автори серіалу «Вікінги» називали київського князя російським правителем. Частина дописувачів нагадує, що за правління Ярослава Мудрого ні росії, ні москви не існувало.

Наприклад, у Twitter активно поширюється допис американського посольства в Україні з мемом про росію. Врешті-решт після обурення в Instagram виправили, що Ярослав Мудрий є князем Київської Русі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA