Україна Емірати ОАЭ Україна Емірати

Україна та ОАЕ розпочинають перемовини щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство

Сейчас читают: 973
womo.ua

Якщо цю угоду укладуть, Україна стане першою європейською країною, з якою уряд ОАЕ працюватиме у рамках CEPA. Про це повідомляє міністерство економіки ОАЕ.

Спільну заяву про наміри підписали перша віцепрем’єрка-міністерка економіки України Юлія Свириденко та міністр зовнішньої торгівлі ОАЕ, доктор Тані бін Ахмед Аль Зейоуді.

З початку повномасштабної війни в Україні ОАЕ намагалися зберігати нейтралітет, попри тиск країн Заходу на виробників нафти в Перській затоці з метою економічної ізоляції Росії, яка є членом ОПЕК+. «Угода про всеосяжне економічне партнерство з Україною відкриває низку нових можливостей для наших експортерів, інвесторів і виробників, а також надає доступ до нових ринків в Азії, Африці та на Близькому Сході для сільськогосподарської та промислової продукції з України», — заявив Державний міністр зовнішньої торгівлі ОАЕ Тані Аль Зейоуді у коментарі виданню Reuters.

Міністерка економіки України Юлія Свириденко заявила, що Україна відома своєю роллю глобального гаранта продовольчої безпеки та швидкозростаючого ІТ-центру.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA