Чехия Україна місто Prague біженці Чехия Україна місто Prague

У Чехії українським біженцям продовжили візи тимчасового захисту ще на рік

Сейчас читают: 852
womo.ua

Нижня палата парламенту Чехії підтримала продовження віз українським біженцям до березня 2024 року. Про це повідомляє Radio Prague International.  «Нижня палата чеського парламенту проголосувала за продовження українським біженцям віз тимчасового захисту до кінця березня 2024 року.

Нині цей термін був обмежений березнем 2023 року», — пише видання. Віза тимчасового захисту дає українцям, які втекли від війни, можливість користуватися в Чехії системою охорони здоров’я, отримувати освіту та надає вільний доступ на ринок праці.

Поправку, що відповідає правилам ЄС, яка має бути внесена до закону lex Ukrajina, нижня палата розглянула в екстреному порядку. «За» проголосували депутати правлячої коаліції.

Парламентарі від опозиційних партій ANO та SPD утрималися. Новелу передано на розгляд до Сенату, де голосування щодо поправки відбудеться 11 січня.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA