Сша Нью-Йорк місто Вікторія фестиваль благодійність Вікторія Амеліна Сша Нью-Йорк місто Вікторія

У Нью-Йорку проходить фестиваль, присвячений загиблій письменниці Вікторії Амеліній

Сейчас читают: 215
womo.ua

У Нью-Йорку відбувається Український культурний фестиваль, присвячений пам’яті письменниці Вікторії Амеліної, яка померла 1 липня 2023 року через поранення, отримані внаслідок обстрілу росіянами Краматорська.

Фестиваль проводять з 7 по 18 листопада, пише «Укрінформ». Кошти з нього спрямують на проєкти громадської організації, яку створила письменниця Вікторія Амеліна.

Зокрема, у кінотеатрах Мангеттена показали фільми «Довбуш» і «Памфір». У Науковому товаристві Шевченка відбувся поетичний вечір за участі українського поета Олександра Авербуха, а в Українському інституті Америки продемонстрували епізоди джаз-мюзиклу «Радіо 477» на слова поета Сергія Жадана.

Також на фестивалі відбудеться дискусія українських письменників про сучасний український роман. Читайте також: Італійський літературний журнал присвятив номер Вікторії Амеліній: фото Вікторія Амеліна – українська письменниця, громадська діячка, членкиня Українського ПЕН і документаторка воєнних злочинів в організації Truth Hounds.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA