виставка натхнення

У Києві відкривається масштабний проєкт «Очі квітів»

Сейчас читают: 329
womo.ua

15 грудня Національний музей декоративного мистецтва України запрошує на виставку видатної майстрині декоративного живопису Ганни Собачко-Шостак, на якій крім художніх робіт можна побачити вишивку, кераміку, килими та гаптування.

Вона почала малювати ще в дитинстві. І дуже любила квіти, тому й розписувала ними хати і вишивала рушники. Пізніше ці вишивки і панно за її власними малюнками побачили у Києві, а згодом вони потрапили до виставкових залів Парижа й Берліна, Дрездена та Мюнхена.

Ганна Собачко-Шостак За ескізами художниці вишивали декоративні панно та килими. Співпраця з багатьма професійними художниками того часу мала вплив на творчість української майстрині.

Її називали першою українською авангардисткою. Придністровські квіти У межах масштабного заходу також відбудуться лекції, екскурсії, презентації книжок і майстер-класи.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA