У Києві на вокзалі відкриється інтерактивна різдвяна виставка

Сейчас читают: 677
womo.ua

23 грудня у Червоній залі Центрального залізничного вокзалу Києва розпочне роботу виставка «Зірка сходить». Відвідувачі побачать унікальну скульптуру Святого Миколая з XVIII століття і триметрову роботу «Поклоніння королів», створену 1896 року для німецького імператора Вільгельма II, завдяки VR-окулярам візьмуть участь у традиційній різдвяній забаві «хургало», погойдаються на гойдалках під сніговою порошею, а головне — згадають, як багато у складні часи важить маленька радість.

Експозиція складатиметься з трьох смислових блоків. У першому розділі «Дух Різдва» гостей чекають історії та символи найтеплішого зимового свята.

Тут і про створення найвідоміших різдвяних розповідей, і мелодії, які ми всі наспівуємо у передчутті свята, й інсталяція про протистояння дідуха та ялинки, і старовинні ялинкові прикраси, і величезний інтерактивний стіл, який переносить нас на різдвяну вечерю до різних країн.

В «Образах Різдва» — справжні музейні скарби: одразу п’ять історичних вертепів, колекція свічників-трійць, тарілок знаменитої Львівської кераміко-скульптурної фабрики, костюми з фільму «Памфір» та перформансу Андрія Хіра «Бетлегем», кімната-інсталяція з авторськими масками Івана Михайлова та колядою.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA