У Києві розпочато програму відновлення і підтримки жінок від ГО «Так Штаб»

Сейчас читают: 743
womo.ua

Відсьогодні українські жінки зможуть взяти участь в програмі «Taktion» від ГО «Так Штаб», головна мета якої – системна підтримка українських вимушено переміщених матерів під час війни та під час повоєнного відновлення.

Війна призвела до переміщення понад 17 мільйонів осіб, з яких 67% складають жінки. Вони опинилися в особливо вразливих умовах сьогодні, через відсутність безпеки, фінансової стабільності, багаторазових переміщень та відсутності соціального житла.

Протягом 2023 року ГО «Так Штаб» провела дослідження «Українські матері під час повномасштабної війни. Чинники вразливості і динаміка змін» та дізналася  про велику кількість випробувань, які проходять українки сьогодні.

Декілька цифр із дослідження: 41% жінок працювали повний робочий день до конфлікту, а тепер 77% з них безробітні. 75% жінок не отримали жодної безкоштовної професійної психологічної допомоги, безкоштовної професійної юридичної допомоги 23% змінили місце проживання більше ніж тричі під час повномасштабного вторгнення. «TakTion» — це довгострокова програма з підтримки жінок та підвищення їх стійкості до викликів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA