місто Київ люди Нео місто Київ

У Києві під час обстрілів пошкоджено 120-річну будівлю

Сейчас читают: 243
vogue.ua

17 жовтня росія знов атакувала столицю України — цього разу на Київ випустили близько 28 іранських дронів-камікадзе. Більшу частину дронів-терористів збили сили ППО, але частина з них все ж таки атакувала середмістя столиці.

Зокрема, внаслідок обстрілів було пошкоджено історичну будівлю в центрі міста. 120-річна споруда в Шевченківському районі є житловим будинком.

Через обстріли четверо людей загинуло, 18 людей вдалося врятувати. Наразі на місці тривають роботи ДСНС. Громадська організація "Мапа реновації" повідомила про те, що пошкоджена будівля, хоча й не занесена до списку пам’яток архітектури, є частиною київської історичної забудови.

Будинок зведено 120 років тому в стилі історизму з елементами неоренесансу. Частина будівлі після обстрілу обвалилася. Про архітектурну й історичну цінність пошкодженої будівлі у своєму дописі на фейсбуку зазначив дослідник Антон Короб, автор проєкту про київську архітектуру @kyiv_chronicle.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA