Україна здоров'я психологія жінки розвиток успішна жінка Україна

Три виміри сексу: злягання, ерос та соціальні табу

Сейчас читают: 687
womo.ua

Як я писала раніше, статевий потяг на фоні прив’язаності та закоханості виглядає ясним та зрозумілим: хочу сексу, знаходжу згодного – і вуаля.

Але у людей, як завжди все не так просто, бо ми займаємось сексом не лише для розмноження, а ще й для задоволення. Ба більше, на відміну від тих небагатьох тварин, які теж отримують задоволення від сексу, ми єдині істоти (поки не доведено протилежного), які вміють фантазувати про секс, або наділені еротизмом. Біологічне.

Хотіти чи не хотіти. Чи це питання? Теа Саніна, письменниця, магістриня соціології, дослідниця дитинства, сімейна медіаторка, консультантка для пар, членкиня Національної асоціації медіаторів України та Української асоціації емоційно-фокусованої терапії Любов це почуття, стан чи інстинкт?

Сучасні науковці нарешті погодились в тому, що у людей немає інстинктів, бо ми надто  Дослідники пишуть, що сексуальне бажання не є наслідком нестачі, як то голод чи спрага, внаслідок відсутності їжі чи води.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA