Марокко Афганистан хиджаб Талибан жінки новини світу Марокко Афганистан

Талібан зобов’язав усіх жінок в Афганістані носити паранджу: каратимуть усіх, деталі

Сейчас читают: 913
womo.ua

Угруповання «Талібан», що захопило владу в Афганістані, заборонило жінкам пересуватися містами без «повного ісламського хіджаба».

Про це пише Deutsche Welle. За словами видання, Міністерство сприяння доброчесності та запобігання порокам ухвалило, що водії таксі, рикш та інших легкових транспортних засобів більше не можуть перевозити жінок без хіджабів, а також розмістило поліцію моралі в усіх великих містах. Читайте також: Спортсменка Марокко стала першою футболісткою, яка зіграла в хіджабі на ЧС-2023 Видання зазначає, що наразі немає чіткого розуміння, що саме таліби називають «повним ісламським хіджабом».

Зокрема, Діна, жінка з Герату, розповіла, що її декілька разів знімали з рикш і ображали через те, що вона носила довге пальто й хустку, а не покривало. Читайте також: В Ірані відому акторку засудили до двох років вʼязниці за відсутність хіджаба: деталі За словами водія моторизованої рикші в Гераті Ферейдуна, таліби кілька разів зупиняли його і витягували з транспорту жінок без паранджі, на яких лаялися і кричали.

Чоловіка також покарали за те, що його пасажирка не була в покривалі, та пригрозили, що конфіскують рикшу, якщо він буде возити жінок без «повного хіджаба» надалі. Читайте також: З ризиком для життя: іранська шахістка другий день з’являється на турнірі у Казахстані без хіджаба Його слова підтвердив і кабульський таксист Мірза, якому таліби також говорили, що жінкам без чадри чи паранджі заборонено їздити в таксі, інакше його покарають, а таксі конфіскують.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA