традиции праздник обряды православие

Свято Іллі – традиції, прикмети, поздоровлення

Сейчас читают: 718
liza.ua

Свято пророка Іллі в 2020 році відзначається 2 серпня, як і щороку в цей день. Які існують традиції і прикмети цього важливого православного церковного свята, а також, як привітати близьких та знайомих з днем Іллі-пророка.

Читаємо в нашій статті.Святого Іллю вважають одним із найбільших пророків Старого Заповіту. Родом він був із Палестини, жив у  ІХ ст.

до Різдва Христового. За переказами, коли майбутній пророк тільки народився, його батько побачив сон-видіння. У видінні достойні мужі вітали дитину, пеленали його вогнем та годували полум’ям.

Коли ж Ілля став дорослим, він присвятив своє життя служінню Богові. Здебільшого він жив у пустелі, постив та молився. Вважається, що за свою віддану службу на славу Бога Ілля був живим узятий на небо у вогнянній колісниці.У багатьох переказах Іллю-пророка описують як виконавця Божої волі та Божого гніву.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA