православие молитва православные праздники

40 святих (Сороки) 2021: що це за свято, традиції і прикмети

Сейчас читают: 422
liza.ua

Кожен рік 22 березня відзначається народне свято Сороки, або — Сорок сороків, Сорок святих, а також — День жайворонка. Цей день збігається з православною датою вшанування пам’яті 40 Севастійських мучеників, тому у свята подвійний сенс.Як же відзначають це свято?

Що можна робити в цей чудовий березневий день, а що — категорично не можна? Відповімо на всі ці питання в нашій новій статті.В Біблії багато страшних і жорстоких історій, які вражають і навіть лякають до нічних кошмарів.

Така історія православного свята 40 святих.Це сталося в 320 році в Севастії, що у Вірменії. І хоча задовго до того, як ця страшна історія трапилася, прийняли закон про вільний віросповіданні, який дозволяв молитися хоч Зевсу, хоч кому завгодно, солдат-християн намагалися насильно відвернути від своєї віри.

Особливо запопадливим в цьому виявився воєначальник.У цей день солдат роздягли, зв’язали і змусили стояти на озері, покритому льодом, в той час як на березі побудували і натопили лазню.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA