Що таке інклюзивне суспільство та як створити його в Україні

Сейчас читают: 823
womo.ua

Ірина Поповська, голова БФ «Мрію жити», експертка з інклюзивності Слово «інклюзія» в перекладі означає «включення». Ще років 15 назад цей термін можна було почути виключно у відношенні освіти, коли діти з особливими потребами навчаються в загальноосвітніх школах, коледжах на ВНЗ.

Проте насправді інклюзивність – це не тільки про освіту та створення належних умов для людей, які пересуваються на візках. Інклюзивність – це про спосіб життя всього суспільства, де кожен може знайти своє місце та просто жити нормальне життя.

Особливі люди у сучасній країні Раніше «особливими» людьми вважали тих, у кого є якісь фізичні, або ментальні особливості: вади зору, слуху, опорно-рухового апарату, нервової системи тощо.

Як правило, радянське суспільство ховало таких людей кудись якомога далі, та удавало, що таких людей просто не існує. Ніхто не міг подумати, що вони можуть інтегруватись, вчитися, здобувати якусь професію та тільки жити.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA