Росія РФ Росія

Сейм Литви визнав депортацією українського народу вивезення українців у росію

Сейчас читают: 165
womo.ua

Сейм Литви визнав вивезення українців до росії депортацією українського народу і закликав міжнародне співтовариство також домагатися відповідальності за ці злочини.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє портал Delfi. Парламент 50 голосами «за» ухвалив таку резолюцію, її представили 23 парламентарі з різних фракцій, серед них і представники опозиційних партій — Партії праці та Соціал-демократичної партії.

Через конфлікт із правлячою більшістю опозиція не брала участі у голосуванні. Сейм своєю резолюцією визнав, що масштабна збройна агресія, що проводиться збройними силами і політичним і військовим керівництвом рф, і примусове вивезення населення до росії або на тимчасово контрольовані рф території є депортацією українського народу. «Від агресивної росії, чи це було 80 років тому, чи сьогодні, ми, на жаль, не можемо очікувати нічого нового – здійснюються ті самі злочини проти людяності, висилки, проводиться така політика і військова агресія, яка може привести окремі країни, а, мабуть, і цілі регіони до можливого голоду чи інших страшних речей», — зазначила одна з ініціаторів проєкту Радвілле Моркунайте-Мікуленене з Консервативної партії Литви.

У резолюції засуджується, що понад мільйон цивільних осіб було вигнано зі своїх будинків і примусово депортовано до росії або на підконтрольні їй території, щоб знищити українську ідентичність, наголошується, що серед цих цивільних осіб було депортовано 200 000 дітей.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA