Украина Нео Ми з України Украина

Портрет нації: історія та особливості українського національного вбрання

Сейчас читают: 645
vogue.ua

28 червня 1996 року ухвалено Конституцію України. Саме тоді введено в дію Основний Закон України, у якому визначено сильну президентську владу, статус української мови як єдиної державної, а також затверджено державну символіку.

Сьогодні vogue. ua розповідає про традиційний національний одяг, унікальність і своєрідність якого транслює проєкт @ukrainian_garment.

Традиційний український костюм роками свідомо й несвідомо пронизував моду, у якій залишається канонічним і тепер. Найдавнішим елементом українського народного вбрання вважається сорочка, що вирізняється різноманітністю локальних варіантів крою і вишивки залежно від подій, для яких вона призначається.

Еталонною звичайно була сорочка білого кольору. Окрім цього, залежно від регіону виокремлювали різне поясне вбрання. Жінки зазвичай носили фартух, пояс і запаску – один з найдавніших елементів традиційного одягу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA