люди Нео

Поради психолога: 5 способів знизити тривожність на фоні воєнних подій

Сейчас читают: 700
cosmo.com.ua

Знаємо, що залишатися спокійними під час обстрілів та постійного моніторингу новин — задача із зірочкою. Проте це дійсно важливо: лише внутрішній спокій допомагає нам зберігати холодну голову, діяти швидко та ефективно в умовах небезпеки.

Ми зібрали для вас кілька дієвих порад від психологів, які допоможуть хоч трохи, але знизити тривожність: Психотерапевт Олена Шершньова у себе в інстаграм радить почати з інформації. Як кажуть: проінформований — озброєний.

Читайте новини лише з офіційних джерел. Продумайте план А, план Б та ще можливі варіанти, як діяти, якщо виникне небезпека. Знайдіть найближче укриття та подумайте, куди можна переїхати / піти, у випадку надвисокої небезпеки вдома.

Далі найскладніше — подбати про свій моральний стан. Олена радить почати з того, щоб декілька разів, як афірмацію, сказати собі: «Я зробила все необхідне для своєї безпеки». Якщо вас накриває хвиля тривожності, заспокойте дихання: можна взяти паперовий пакет та прикласти його до обличчя, як кисневу маску, подихати.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA