книги Литература что почитать

"Під час війни правда так цінується, що її повсякчас супроводжує почерк брехні": рецензія на книгу Кейт Аткінсон "Розшифровка"

Сейчас читают: 340
hochu.ua

Рецензія на книгу Кейт Аткінсон "Розшифровка", в якій кожен факт "може вважатися історичною правдою", проте на нього "припадає одна вигадка".

Така собі альтернативна історія. Але не дуже скрупульозні дослідники, а середньостатистичні читачі, різниці не помітять. Назва книги "Розшифровка" говорить сама за себе.

Це історія про дівчину-сироту, яку в роки Другої світової війни завербувала у свої тенети американська розвідка. Джульєтта (так звати головну героїню) щодня виконує одну і ту ж рутинну роботу — розшифровує записи прослуховування британських поціновувачів нацизму, які знаходяться у сусідній квартирі.Після війни жінка починає працювати на радіо й готує передачі для школярів про історію та "ідеальний світ", в якому вони живуть.

Але раптом Джульєтта отримує "привіт" із минулого, який повертає її у те пекло, в якому вона була змушена виживати, прикриваючись подекуди аморальними вчинками.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA