вышиванка Мода украинские бренды вишиванки

"Пам’ятаю. Ношу. Зберігаю": Всі. Свої разом з Музеєм Голодомору та Pictoric презентували вітрини до Дня вишиванки

Сейчас читают: 701
hochu.ua

Вишиванка — не просто традиційний український одяг. Це — культурний код, меседж і джерело інформації про народ, який за свою тисячолітню історію пережив чимало.

З нагоди Дня вишиванки Всі. Свої разом із Музеєм Голодомору та спільнотою українських ілюстраторів Pictoric розробили нові вітрини, присвячені традиційному вбранню.Головна мета проєкту — нагадати про важливість історії Голодомору-геноциду, який мав на меті не лише знищення людей, але й пригнічення і понівечення української культури, мови та традицій, а також дослідити феномен вишиванки в минулому та сьогоденні.

У вітринах демонструється справжній одяг наших предків, який у 1932–1933 роках фактично допоміг їм вижити. Так, наприклад, вони обмінювали вишитий одяг на склянку борошна чи жменю квасолі або ж навпаки берегли його попри все й передавали наступному поколінню, як пам’ять про вціліле.За історію наших вітрин на Хрещатику ми робили і соціальні, і політичні, і культурні колаборації.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA