Україна місто Київ видавництво vivat українські письменники вибір редакції Україна місто Київ

П’ять причин любити твори Домонтовича

Сейчас читают: 526
womo.ua

Віктор Петров, більш відомий під псевдонімом В. Домонтович, є однією з найзагадковіших фігур української літератури ХХ століття.

Його твори залишаються актуальними й сьогодні, і ось шість причин, чому варто звернути увагу на його творчість. Видавництво Vivat презентувало читачам справжній літературний скарб — роман Віктора Домонтовича «Доктор Серафікус».

Написаний у 1929 році, але виданий лише в 1947-му в Німеччині, цей твір залишався маловідомим протягом багатьох десятиліть. У новому виданні представлено унікальні матеріали: відновлені фрагменти, які довгий час вважалися втраченими, а також друга частина роману, існування якої навіть сумнівалися найближчі друзі письменника.

Народившись у Дніпрі, Домантович згодом знайшов прихисток в Одесі та Холмі. Але саме Київ став для нього справжньою домівкою, містом, що викарбувалося в його серці.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA