люди общение страхи

Особистісні межі та домовленості між партнерами. Чи можливо це порушувати?

Сейчас читают: 818
upsihologa.com.ua

Коли більшість людей зачіпає тему міжособистісних відносин, то зазвичай вони доходять до обговорення тематики особистісних меж.

В це поняття люди вкладають рамки допустимої поведінки інших по відношенню до нас. Себто у мене є своя сфера відповідальності, потреб та бажань і коли інша людина заходить в мою сферу, то відповідно вона порушує мої особистісні межі.

Проте в реальному житті існування в жорстких особистісних межах неможливе. Наші межі сформовані дуже абстрактно і аморфно. Це зовсім не означає, що не потрібно вибудовувати такі межі, проте повинне бути чітке усвідомлення, що межі не мають жорсткої структури і повинні бути відкладені, або проігноровані відповідно до певної ситуації.

Люди-це не квадратні речі з чітко виміряними кутами та сформованими формами. Поведінка так само як і очікування від поведінки інших повинна бути адекватною до ситуації і відповідно особистісні межі повинні постійно зміщуватись в ту чи іншу сторону.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA