люди Нео

«Оскар і Рожева Пані»: чому цю виставу має побачити кожен

Сейчас читают: 394
vogue.ua

Жовтень – місяць паліативної допомоги. "Оскар і Рожева Пані" – це не просто щемлива, важлива та неймовірно добра вистава. Це ще й благодійний артпроєкт,  що має на меті підтримати невиліковно хворих дітей.  "Дорогий Боже, Мене звуть Оскар, мені десять років, я підпалив кота, собаку, будинок (здається, навіть підсмажив червоних рибок), це мій перший лист до тебе, бо досі мені бракувало часу через навчання.

Одразу хочу тебе попередити, що я ненавиджу писати. Хіба що вже конче потрібно. Бо писати — це наче чіпляти гірлянду, помпон, удавану усмішку, стрічечку тощо.

Писати — це ніщо інше, як прикрашати, прибріхуючи. Такі собі хитрощі дорослих. Докази? Візьми, наприклад, початок мого листа: «Мене звуть Оскар, мені десять років, я підпалив кота, собаку, будинок (здається, навіть підсмажив червоних рибок), це мій перший лист до тебе, бо досі мені бракувало часу через навчання», я міг би взяти й написати «Мене звуть Яйцеголовий, на вигляд мені сім років, я живу в лікарні через рак і ніколи не звертався до тебе, бо навіть не вірю, що ти існуєш».

Так починається перший з листів Оскара Богові. Так починається історія маленького хлопчика, який помирає від раку. Вперше "Оскара і Рожеву Пані" поставили на сцені Франківського Драмтеатру рівно 7 років тому, в жовтні 2015.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA