«Оселя голосів та історій»: в Україні створили платформу з українськими діалектами

Сейчас читают: 203
womo.ua

Волонтери проєкту «Р.І.Д.» створили платформу «Оселя голосів та історій», де збирають діалекти з усієї України. Про це повідомляється на сайті проєкту. Читайте також: Підвал тортур: що пережили українські діти під час депортації до росії Зазначається, що «Проєкт Р.І.Д.» запустив «вільну аудіозбірню» 15 діалектів (говорів) із різних регіонів.

Після збору записи впорядкують за наріччями й завантажать у відкритий доступ: можна буде почитати, чому цей запис діалектний і почути, «як звучить кожен куточок України».

Записи можна буде використовувати, наприклад, для самоосвіти чи подкастів. Фото: facebook.com/ridproject Читайте також: Сексуальна експлуатація жінок: у Броварах викрили сутенерку Долучитися до ініціативи можна до 7 травня, записавши своїх рідних чи знайомих і надіславши запис на електронну пошту mene_pochuyut@ridni.in.ua.

Але треба буде надати письмовий дозвіл на публікацію, бо аудіозапис є інтелектуальною власністю. Читайте також: Ув’язнена росією українська журналістка Ірина Данилович оголосила сухе голодування: реакція МЗС України ЯК ЗАПИСУВАТИ АУДІО? Поясни тому/тій, чий голос Ти записуєш, що зараз відбудеться запис і тому Ти триматимеш телефон/диктофон у руках.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA