Україна Росія війна війна Росії проти України війна в Україні Україна Росія

В Україні демонтували 145 пам’ятників, пов’язаних з росією

Сейчас читают: 166
womo.ua

У 2022 році в Україні знесли 28 пам’ятників Пушкіну і чотири — Суворову. Також перейменували 9859 топонімів та демонтували 145 пам’ятників, пов’язаних з пропагандою російської імперської політики.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики. Читайте також: Ув’язнена росією українська журналістка Ірина Данилович не отримала обіцяне лікування: подробиці Читайте також: Заміна поліетиленових пакетів: школяр з Дніпра винайшов біополімер Зазначається, що серед демонтованих пам’ятників: 28 присвячені російському письменникові Олександру Пушкіну; 4 – російському полководцю Олександру Суворову; 4 – радянському письменникові Миколі Островському; 9 – радянському письменнику Максиму Горькому; 1 – російській імператриці Катерині ІІ; більш як 20 пам’ятників та пам’ятних знаків на честь радянських визволителів. Читайте також: Утиски в Ірані: жінкам заборонили користуватися транспортом без хіджабу У МКІП додали, що вказана інформація наразі не є остаточною, оскільки процес перейменування та демонтажу триває: станом на кінець грудня 2022 року на розгляді у місцевих громадах перебували десятки топонімів та пам’ятників і пам’ятних знаків, які планувалися до перейменування/демонтажу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA