Сша Щедрик гроші Сша

НБУ презентував пам’ятні монети, присвячені «Щедрику»

Сейчас читают: 245
womo.ua

Нова колекція має назву «Щедрик – колядка дзвонів» і присвячена всесвітньовідомій колядці «Щедрик» в обробці композитора Миколи Леонтовича.

Про це повідомили у пресслужбі НБУ. Монети номіналом 10 гривень вперше виконали у формі дзвоника і виготовили зі срібла 999 проби.

Над дизайном працювали художники мистецької групи «АртТріум»: Володимир Таран, Олександр і Сергій Харук. Читайте також: Я відкриваю Америку, розповідаючи про сина Моцарта, який понад 30 років жив і працював у Львові: Зоряна Кушплер про свій культурний спротив у країнах ЄС На аверсі однієї з монет зображений вертеп з різдвяною зіркою, яка нагадує про справжні українські традиції.

Аверси двох інших монет прикрашають композиції янголів, що символізують чистоту, захист та світло свята Різдва. На реверсі центральної монети відображений перший виступ хору під проводом Олександра Кошиця у 1922 році у Карнеґі-холі, де українці виконали «Щедрика».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA