Дмитро Лубінець Україна Росія діти війна війна росії з україною окупація війна з Росією Дмитро Лубінець Україна Росія

На окупованих територіях росіяни експлуатують українських дітей

Сейчас читают: 468
womo.ua

Російські окупанти на тимчасово захоплених українських територіях використовують дитячу працю та мілітаризують українських дітей.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Телеграмі. Зазначимо, що у Всесвітній день боротьби з дитячою працею, який відзначається 12 червня, Дмитро Лубінець повідомив, що права дітей порушуються на тимчасово захоплених територіях України. Читайте також: Підвал тортур: що пережили українські діти під час депортації до росії Питання боротьби з дитячою експлуатацією визначені міжнародними та національними законодавчими актами, які ратифікували як Україна, так і росія, та зобов’язались їх дотримуватись, серед них: Конвенція ООН про права дитини, яка визначила, зокрема право на захист від експлуатації та праці, яка може бути шкідливою для дитини; Європейська соціальна хартія, яка забезпечила права дітей на надання належної освіти та соціального захисту, визначила мінімальний вік для прийняття на роботу для обмеження доступу до небезпечних форм праці; Конвенція Міжнародної організації праці № 182 про найгірші форми дитячої праці, ратифікована Україною у 2000 році, визначила необхідність боротьби з рабством, сексуальною експлуатацією, залученням до збройних конфліктів тощо. Читайте також: В Україні відкрили Центр захисту прав дитини Водночас заявив омбудсмен, на сьогодні російська федерація ігнорує всі норми міжнародного права.

Офіс уповноваженого щодня отримує звернення від громадян України з тимчасово захоплених територій щодо порушення їхніх прав, у тому числі стосовно використання дитячої праці та мілітаризації дітей. Читайте також: Усиновлення викрадених дітей з України: якою буде відповідальність для росіян У Всесвітній день боротьби з дитячою працею він

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA