Україна Росія Статистика окупанти дослідження активісти Україна Росія

Російські окупанти викрали понад 500 українських активістів: подробиці

Сейчас читают: 588
womo.ua

російська федерація з початку повномасштабної війни викрала 562 активних українців, зокрема, волонтерів, освітян, журналістів.

Про це йдеться у звіті Центру прав людини ZMINA. Читайте також: Українську журналістку та її чоловіка викрали росіяни: подробиці За її словами, під активними громадянами дослідники мають на увазі громадських активістів, правозахисників, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, юристів, освітян, релігійних діячів та інших, тобто тих, хто чинив опір окупації та залишався на боці України.

Дослідники збирали дані як з відритих джерел, якісно перевіряючи інформацію за міжнародними протоколами, так і під час опитування членів родин затриманих та викрадених, їхніх знайомих, а також імовірних свідків.

За даними радниці центру ZMINА, жертвами викрадень ставали як чоловіки, так і жінки, молодь, діти, люди старшого віку, хронічно хворі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA