люди Нео StandWithUkraine

"Ми з вами": як польські художники підтримують Україну

Сейчас читают: 634
vogue.ua

Понад 2,1 мільйона біженців, які втекли з України після повномасштабного вторгнення Росії, знайшли безпечний притулок у Польщі.

Щоб принести розраду українцям, громадяни Польщі намагаються зробити все можливе. Окрім матеріальної допомоги, вони відкривають двері власних домівок, надають юридичні та медичні послуги, пропонують поїздки в різні місця, доглядають за дітьми та літніми людьми.

Де в містах майорить прапор Польщі, поруч майорить український. Слогани на вуличних білбордах закликають: «МИ З ВАМИ!». У цьому дусі солідарності польські митці також висловлюють свою підтримку Україні: часто картинка здатна розповісти більше тисячі слів.

Однією з багатьох мистецьких ініціатив є Graphic Emergency (пол. Pogotowie Graficzne), заснована у 2016 р. Це платформа, яка збирає плакати, створені польськими художниками, ілюстраторами та графічними дизайнерами.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA