Нео

Ми з України: видатні українські художники, яких знають у всьому світі

Сейчас читают: 333
vogue.ua

15 квітня ми відзначаємо Всесвітній день мистецтва – ЮНЕСКО обрали цю дату на честь дня народження художника Леонардо да Вінчі та пропонують у цей день віддавати шану митцям усього світу.

Для нас, українців, цей день – привід ще раз розповісти про наше мистецтво, яке варто уваги усього світу. У нашій добірці – чотири геніальних українських художника, роботи яких знаходяться в музеях від Нью-Йорка до Києва. «Починалося все це так, – згадувала художниця, – якось біля хати, над річкою, на заквітчаному лузі пасла я гусей.

На піску малювала всякі квіти, що бачила. А потім помітила синювату глину. Набрала її в поділ і розмалювала нашу хату. . . »Найвідоміша у світі українська художниця виросла у селі Болотня в Київській області.

Родина Примаченко була неймовірно творчою: батько був теслею, створював дворові огорожі, бабуся займалася розмальовуванням писанок, мати славилася майстерністю вишивання.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA