Сша биография Литература особисте життя відомих людей українські письменники дні народження відомих людей Сша

Марія Затуренська — українка, яка творила поезію серця, сповнену фатальної боротьби людських почуттів

Сейчас читают: 401
womo.ua

Марія Затуренська — американська поетеса українського походження, лауреатка Пулітцерівської премії 1938 року та жінка, яка творила поезію серця, сповнену фатальної боротьби людських почуттів.  Іміграція та освіта Марія Затуренська народилася в Києві 122 роки тому — 12 вересня 1902 року.

У 8-річному віці імігрувала разом з батьками до США, де тяжко працювала на заводі. Аби отримати знання та освіту відвідувала вечірню школу, навчалася добре й виборола стипендію для навчання в Університеті Вальпараїсо (Індіана).

Також Марія навчалася в Університетах Сіракюз та Медісон-Вісконсин. Особисте життя та перша публікація  Під час навчання в університеті Медісон-Вісконсин зустріла майбутнього чоловіка — теж поета Горація Ґреґорі.

У пари народилося двох дітей — Патріка та Джоану. Дебютувала як поетеса публікацією у нью-йоркському журналі. Публікація одразу була помічена і схвально оцінена читачами й критиками. Творчість 1938 року за збірки поезій «Передвір’я серця» та «Холодне ранкове небо» Марія Затуренська одержала Пулітцерівську премію.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA