Срср місто Київ місто Алма-Ата биография особисте життя відомих людей мистецтво цікаві факти дні народження відомих людей історія України Срср місто Київ місто Алма-Ата

Алла Горська: українська художниця, яка була вбита режимом СРСР

Сейчас читают: 982
womo.ua

Алла Горська — українська художниця, дисидентка та одна із засновниць покоління руху шістдесятництва. Вона одна з перших представниць андерграунду, яка працювала в монументальних творах, мозаїці, графіці та живопису.

Сьогодні, 18 вересня 2024 року, Алла Горська могла відзначати своє 95-річчя, проте 28 листопада 1970 року в 41-річному віці була вбита.

Деталей цього кримінального злочину мало, адже влада СРСР все приховувала та фабрикувала справу, аби не підштовхнути людей до ще більше протестів. Освіта, творчість та особисте життя Алла Горська народилася в сім’ї директора кіностудії та художниці костюмів.

Також у дівчинки був старший брат Арсен, по матері, який на 10 років був старший від неї. Арсен загинув на війні на Ленінградському фронті.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA