Росія друзья Нео Росія

Листівки з України: як розказати світу про знищення українських пам'яток

Сейчас читают: 375
vogue.ua

Другий місяць в нашій країні йде повномасштабна війна – і кожного дня російські окупанти руйнують історичні пам’ятки нашої країни.

Станом на початок квітня кількість знищених пам’яток культурної спадщини в різних регіонах України сягає близько 160 будівель.

На жаль, ця цифра збільшується. Знати про це жахливі злочини має увесь світ. Щоб розповісти про це, Український інститут започаткував діджітал-проєкт «Листівки з України».

Проєкт має на меті зафіксувати збитки, завдані російськими окупантами українській культурі внаслідок бомбардувань. Ділитися листівками у соцмережах може кожний українець. "Сьогодні ми як ніколи потребуємо солідарності та підтримки від міжнародної спільноти", – зазначають в Українському інституті. – Росія руйнує багатовікову історію України, їхня зброя не зупиняється перед картинами Марії Примаченко, перед пам’яттю меморіалу Голокосту «Бабин Яр», перед Собором ХVIII століття та перед пам’ятками конструктивізму в архітектурі сучасного Харкова.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA