місто Маріуполь благодійність війна в Україні проєкт місто Маріуполь

Команда соціального проєкту «Пошук зниклих» за рік знайшла 2 145 українців

Сейчас читают: 191
womo.ua

Соціальний проєкт «Пошук зниклих» перетнув межу в один рік діяльності. За цей рік команді проєкту вдалося встановити місце знаходження та відновити зв’язок з 2 145 особам, які опинилися на тимчасово окупованих територіях або вважалися зниклими безвісти.

Ініціатива «Пошук зниклих» була створена у перші дні повномасштабного вторгнення росії на територію України, її авторка – відома українська телеведуча Катерина Осадча. Читайте також: У Києві відбудеться благодійний ярмарок на підтримку жінок, які пережили сексуальне насильство під час війни За рік  існування проєкту команда отримала 7 456 заявок про зникнення цивільних українців, з них 3 556 запитів з Маріуполя.

Протягом року волонтери проєкту здійснили понад 10 000 контактів з тими, хто шукає своїх рідних та близьких. На сьогодні команда проєкту має понад  2 700 заявок на пошук зниклих, з яких 402 заявки про ув‘язнених окупантами цивільних українців. Читайте також: Які області України отримали найбільше навантаження на гуманітарну інфраструктуру У команді проєкту працюють десятки волонтерів, які приймають та обробляють заявки на пошук через телеграм-бот або на сайті.

Наразі проєкт залучився підтримкою Національної поліції та Національного інформаційного бюро, що дозволяє команді працювати ефективніше під час пошуку зниклих українців.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA