України Володимир Зеленський Сша Украина місто Конгрес України Володимир Зеленський Сша Украина місто Конгрес

Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України

Сейчас читают: 899
cosmo.com.ua

У понеділок, 9 травня, Джо Байден підписав закон S. 3522 «Акт про ленд-ліз на захист демократії в Україні від 2022 року» (Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022).

Про це повідомила прес-асистентка Білого дому Ангела Перес у Twitter, а згодом — речниця Білого дому Джен Псакі на брифінгу. «Сьогодні президент підписав акт про ленд-ліз, що розширює наші інструменти для надання Україні необхідної зброї і обладнання», — зазначила Псакі. «Вдячний президенту США Джо Байдену і американському народу за підтримку України в боротьбі за нашу свободу та майбутнє.

Підписання сьогодні закону про ленд-ліз — історичний крок. Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та у Європі.

Як і 77 років тому», — прокоментував історичне рішення президент України Володимир Зеленський. Нагадаємо, минулого тижня Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт про ленд-ліз, який дозволить прискорити постачання зброї, боєприпасів, транспорту та інших видів допомоги в Україну зі США.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA