Як забезпечити лікування онкохворих під час бойових дій: досвід компанії БІОСЕНС, офіційного представника Elekta

Сейчас читают: 829
womo.ua

В Україні проживає приблизно 1,3 млн дорослих онкопацієнтів, орієнтовно 300 тис. – у стані активного лікування. За 102 дні повномасштабної російсько-української війни окупанти вже зруйнували понад 400 медзакладів, зокрема, тих, які були сателітами у лікуванні онкологічних захворювань.

В результаті, проблеми, які були і раніше притаманні системі, не зникли, а лише загострилися. Алла Шептицька, директорка “БІОСЕНС”, офіційного представника шведської компанії Elekta в Україні, допомагає у забезпеченні лікування онкохворих українців під час війни.

Про це вона розповіла у проекті “Незламні”. Робота до війни та підготовка команди “БІОСЕНС” постачає та обслуговує медичні лінійні прискорювачі в Україні.

Саме такі машини використовують для радіохірургії та променевої терапії онкопацієнтів. Аби  максимально підвести дозу опромінення безпосередньо до пухлини, мінімально впливаючи на здорові тканини людини.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA