Євген Малолєтка місто Маріуполь фільми Прокат кіно документальна стрічка кіноіндустрія кіновиробництво Євген Малолєтка місто Маріуполь

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» побив рекорд прокату в Україні: подробиці

Сейчас читают: 835
womo.ua

Документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» за перший вікенд прокату зібрала понад 500 тисяч гривень, що зробило її найкасовішим документальним фільмом українського прокату.

Про це повідомила компанія «Артхаус Трафік». Зазначається, що фільм «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова потрапив в український прокат 31 серпня, проте за перший вікенд зібрав рекордну для українського прокату суму. Читайте також: Парамедикиня Тайра стала героїнею документального серіалу на Netflix: трейлер У фільмі розповідається про початок повномасштабної війни в Маріуполі.

Він показує 20 днів війни, зокрема бомбардування житлових будинків та пологового будинку, життя людей в блокадному місті, обстріли. Читайте також: Українська режисерка Аліса Коваленко знімає фільм про насилля над жінками під час війни: подробиці «20 днів у Маріуполі» – режисерський дебют воєнного кореспондента Мстислава Чернова.

До створення картини долучилися фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення росією Маріуполя – за це усі троє отримали Пулітцерівську премію.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA