Дитина народилася за кордоном: як оформити свідоцтво про народження?

Сейчас читают: 788
womo.ua

У громадян України, які виїхали за кордон з початком військових дій, все частіше виникають питання про оформлення відповідних документів щодо певних ситуацій.

У офісі омбудсмена пояснюють деякі юридичні моменти щодо новонароджених за кордоном. Якщо один із батьків дитини має українське громадянство, то дитина отримує автоматично аналогічне.

Для цього достатньо зібрати пакет документів і звернутися до дипломатичних представництв та консульських установ України, щоб отримати свідоцтво про народження українського зразка. Читайте також: Зеленський висловився проти мобілізації жінок У пакеті повинні бути: документ із лікарні про народження дитини або довідка лікаря, який приймав пологи поза пологовим будинком; паспорти обох чи одного з батьків; свідоцтво про шлюб або заяву матері/батька щодо встановлення батьківства.

Та слід пам’ятати, що дипломатичні філії не мають доступу до Державного підприємства «Документ», тому дитину, народжену за кордоном зареєструвати в Україні неможливо. Читайте також: Коли дитині виповнилося три місяці, я подзвонила у військкомат і сказала, що хочу захищати країну Ще одне часте питання – чи може новонароджена дитина отримати іноземне свідоцтво про народження, а згодом і відповідне громадянство іншої країни?

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA