Cуд Греції зняв звинувачення у шпигунстві з зірок Netflix сестер Мардіні та ще 22 волонтерів, які рятували біженців

Сейчас читают: 348
womo.ua

Грецький суд ухвалив перше рішення у справі 24 волонтерів та активістів неурядової організації Emergency Response International Center (ERCI), які брали участь у порятунку мігрантів, котрі намагалися перетнути Егейське море, щоб дістатися до Лесбосу в 2018 році.

Про це повідомляє The Guardian. Проти волонтерів були скасовані звинувачення у шпигунстві та підробці документів. Водночас більш серйозні звинувачення — у незаконному перевезенні мігрантів, членстві в злочинній організації, відмиванні грошей, шахрайстві та незаконному використанні радіочастот — залишаються.

Серед відповідачів — плавчиня та біженка з Сирії Сара Мардіні, яка втекла з країни разом із сестрою Юсрою. Netflix зняв про них фільм The Swimmers («Плавчині»), який мав чималий успіх.

Звинувачення прокуратури ґрунтуються на звіті грецької поліції, який містить кричущі фактичні помилки, зокрема стверджується, що деякі з обвинувачених декілька разів брали участь у рятувальних операціях, коли вони фізично не були в Греції.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA