Украина Украина

Вийшов тизер стрічки Юлії Кочетової про українських науковиць, які працюють під час війни

Сейчас читают: 468
womo.ua

В Україні вийшов тизер другого сезону проєкту «Науковиці» — серії документальних відео про українських жінок у науці. Два нових епізоди розповідатимуть про радіобіологиню Олену Паренюк, яка досліджує бактерії в Чорнобильській зоні відчуження, та біологиню Катерину Шаванову, робота якої дозволить ефективніше використовувати надбання світової науки для потреб сільського господарства. «Науковиці» — це два документальних відео про українських жінок у науці під час повномасштабного російського вторгнення.

Це відеоісторії про науку та дослідження всупереч усьому. Українські вчені продовжують свою роботу — навіть попри скорочення фінансування наукової сфери, руйнування дослідницьких інституцій, проблеми з відключеннями світла та перебої зі зв’язком.

Згідно з результатами опитування Ukrainian Science Reload, майже 75% науковців та науковиць налаштовані працювати на відбудову й підвищення обороноздатності України.

Мета проєкту — зробити науковиць видимими для суспільства, показати важливість науки у воєнний час та надихнути дівчат і жінок будувати кар’єру у STEM-спеціальностях.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA