психолог Советы психолога Травма психологія поради психолога

Connection: Чому ми нехтуємо взаємодією, якщо вона здатна нас лікувати

Сейчас читают: 347
womo.ua

Люди за своєю природою не є ізольованими створіннями — нам потрібні здорові стосунки, щоб вижити та розвиватися. І саме взаємодія є основною людською потребою, але ми часто  не усвідомлюємо цього або ж абсолютно не вміємо її застосовувати.

Чому? Давайте розберемося… Як ми переживаємо психологічні травми Однією з найбільших проблем в житті людини є кількість неусвідомлених травм, які блокують її здатність взаємодіяти з іншими та світом. «Травма» — в цьому випадку це не про фізичні ушкодження, отримані в процесі жорсткого прояву агресії.

Насправді свідомість травмується кожної миті, коли нас щось бентежить, і ми не в змозі пережити цей страх, тож запаковуємо його в своїй свідомості.

Сам по собі травматичний досвід не завдає людині шкоди в довготривалій перспективі. Важливим є те, як саме травма завдає шкоди психіці й перешкоджає реінтеграції людини в нормальне здорове життя, де інші люди та невідомі ситуації сприймаються як доброзичливі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA