Нео

Чому психолог повинен мати освіту, а практичний психолог-дві?

Сейчас читают: 423
psy-practice.com

Сьогодні хочу розповісти вам про такий важливий фундамент роботи психолога як освіта. Здавалося б, що тут незвичайного-психолог так само як і будь-який спеціаліст зобов'язаний мати професійну освіту, проте, як відомо, ідеальна картина світу часто відрізняється від реального життя.Саме тому ви часто можете зустрітися із "професіоналами всього і вся", в переліку функцій яких входить надання психологічної допомоги, тренінги, інтенсиви, курси і т.д.

Звісно багато психологів також проводять курси, інтенсиви і т.д., але їхня відмінність від всякого роду "професіоналів всього і вся" полягає в тому, що справжній психолог має за своєю спиною профільну освіту.Якщо психолог не теоретик, а ще й працює з людьми, то він має ще й другу освіту-практичну.

Вибравши для себе напрямок однієї з практичних шкіл він проходить підвищення кваліфікації і навчається практичному застосуванню навичок допомоги людям.На відміну від "професіоналів всього і вся", які пройшли тільки триденні курси "Лідерство", "Впевненість в собі", "Пікап-майстерність" і т.д., окрім базової психологічної освіти кожен фаховий психолог-практик проходить кількарічне або ж багаторічне навчання в напрямку якоїсь із практичних шкіл психології.Психолог, який не тільки займається теорією, а й періодично працює з людьми має другу освіту (конкретний напрямок практичної школи), або перебуває в процесі здобуття такої освіти.Тобто основна відмінність практичного психолога від "професіоналів всього і вся" полягає в тому, що знання психолога базуються на наукових дослідженнях та практичному досвіді певної школи.Ми живемо в століття інформаційних технологій і ринок послуг настільки насичений пропозиціями, що легко загубитись, обираючи найбільш гучні імена чи прорекламовані бренди..

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA