місто Софія волосы прически Нео місто Софія

Коса – дівоча сила: чому українки плели коси

Сейчас читают: 736
vogue.ua

Як відрізнити на старих фото заміжню жінку від незаміжньої дівчини? – Елементарно: у першої буде покрита голова, друга – буде носити косу, одну або декілька. "Коли я заплітаю волосся, вдягаю костюми та танцюю під українську музику, я відчуваю найвищу причетність до своєї бабусі та до нашої культури", – каже голова відділу б’юті-контенту Farfetch Софія Панич.

Вона родом з Нью-Йорку, проте має українське коріння: її баба та дідо емігрували з України під час Другої Світової. Заплетене волосся, коси, – це сакральна зачіска українок.

Коса симолізувала дівочу вроду, честь, цноту. Після заміжжя косу обрізали, а волосся завжди ховали під очіпком, переміткою, хусткою тощо.

Коса була предметом особливої турботи, а про волосся дівчат починали піклуватися чи не з народження. Коли новонароджену дівчинку купали перший раз, то до купілі клали, зокрема, гребінець – з побажанням, щоб волосся стало густим, довгим та красивим.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA