Яке сьогодні свято заборона свято церковний календар

Чому 16 липня не можна спати до полудня і брати у борг: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 373
hochu.ua

У неділю, 16 липня 2023 року, християни вшановують пам’ять мученика Якинта, святого Анатолія, патріарха Царгорода. Що це за свято, що не можна робити в цей день, а також про головні його традиції розповідаємо у цьому матеріалі.Святий Якинт походив із Кесарії Каппадокійської, що в Малій Азії.

Він жив у IV ст. Юнаком послуговував при дворі імператора Траяна, проте один зі слуг доніс імператорові, що Якинт - християнин.

Побожного юнака змушували відректися від своєї віри, щоб зберегти життя, а коли він відмовився, то почали його мучити. Мученика Якинта заморили голодом у в’язниці 108 року.

Пізніше його тіло перенесли до рідного міста і поховали у родинному домі. Читати також Різдво, День Святого Миколая та Благовіщення тепер будемо відзначати в інші дати: новий календар церковних свят Читати також Календар свят на липень 2023: які церковні дати та професійні свята відзначатимемо Раніше ми розповідали, хто у липні відзначатиме іменини.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA