Яке сьогодні свято заборона свято прикмети

Чому 2 серпня не можна зупинятися на перехрестях: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 641
hochu.ua

У середу, 2 серпня 2023 року, віряни вшановують пам'ять пророка Іллі. Що це за свято, що не можна робити цього дня, а також про головні його традиції розповідаємо в цьому матеріалі на HOCHU.ua!2 серпня у церковному календарі відзначається День пам'яті пророка Іллі, який вважається першим християнським пророком.

З ранніх років Ілля присвятив себе служінню Богу, проводячи свої дні в суворому пості та молитві, а потім почав боротися з язичництвом.Одного разу він прийшов до правителя міста і попередив його, що через нечестя в країні не буде ні краплі дощу чи роси найближчими роками, доки не принесуть молитви.

Як пророкував пророк, країну чекав страшний посушливий час, і настав голод. Проте, Ілля не сумував, а молився Богу, і тоді ворони приносили йому щодня м'ясо та хліб, а він черпав воду з невеликого струмка.Через деякий час і цей струмок вичерпався, після чого Господь явився Ілії уві сні, вказавши йому йти до вдови в язичницьке місто Сарепту Сидонську.

Пророк підкорився Божому наказу та оселився у вдови, у якої залишилося лише трохи борошна та олії. Ілля обіцяв, що поки він молиться, запаси борошна та олії не зменшаться.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA